maandag 21 maart 2011

Opa

Hey tekenbende, ik ben sinds vandaag begonnen aan het illustreren rond een tekst van schrijver Stefan Boonen, voor mijn portfolio aan te vullen. 'Met opa in het donker' is een zeer leuk verhaal en ik kijk er naar uit om er een pak illustraties rond te gaan maken. Dit is alvast de opa. Over de kleuren staat nog niets vast, mogelijk ga ik toch terug wat meer felle kleuren gebruiken. Ik vond deze kleuren gewoon heel hard passen bij een bejaarde. 
Verder wil ik toch nog even iedereen aanraden om naar de tentoonstelling van Leo Timmers te gaan in het Literair Museum te Hasselt. Zo kan je er origineel werk en schetsen van Leo Timmers bewonderen wat zeker de moeite waard is.

woensdag 9 maart 2011

Leo


Vanaf 13 maart start een expositie van één van mijn favoriete illustratoren. Voor degene die niet genoeg kan krijgen van Leo Timmers moet zeker eens langsgaan bij het Literair Museum te Hasselt. Ik kijk er alvast heel hard naar uit en zal er waarschijnlijk volgende week vrijdag naartoe gaan. De inkom zal rond de 2,50 euro draaien. Ik hoop er heel wat voorbereidende schetsen en dummy's te mogen bewonderen en dat ik er misschien wel het één en het ander kan opsteken. Wie gaat er nog ? 

dinsdag 8 maart 2011

The Picturebook Timeline

Hier gewoon een korte blogpost omdat ik deze interessante site met jullie wilde delen.
Via Lines and Colours kwam ik terecht op deze Picture Book Timeline.
Er zitten een aantal boeken en personages tussen die tegenwoordig nog steeds razend populair zijn (het rupsje hierboven...). De nadruk naar het einde toe vooral op amerikaanse illustratoren, maar toch.

zondag 6 maart 2011

Too Many Puppies !


Beste tekenbende, hier post ik even mijn recentste illustratie die ik maakte voor de zus van mijn vriendin die een verschrikkelijk ongeluk heeft gehad en nu een tijd moet revalideren. Ik hoopte haar hiermee op te vrolijken en ik denk dat het wel gelukt is. Zelf ben ik ook zeer tevreden over het resultaat, het contrast tussen warme en koude kleuren komt goed tot zijn recht en het is ook een prent waar je niet te snel op uitgekeken bent. En de vis bovenaan maakt het helemaal af voor mij. Het goede nieuws is dat het zusje van mijn vriendin mogelijk helemaal terug zal herstellen en daar kan ik alleen maar heel blij en gelukkig om zijn.