vrijdag 21 oktober 2011

The Picture Book!

Op thepicturebook.co hebben een aantal kinderillustratoren samen een manifest ondertekend over kinderliteratuur. Of je het nu eens bent met elke stelling of niet, elke regel haalt in elk geval wel interessante zaken ivm illustreren aan.

Vooral de slotzin vat het mooi samen:

. "every day we make new children - Let us also make new children's books."

Dag van de onthaalouder






12 oktober was het de dag van de onthaalouder. Frank Daenen en ik mochten voor de VVSG hier een boekje rond maken. Een samenvatting van hoe de dag van een onthaalouder er uit ziet. Frank maakte de tekeningen en het ontwerp, ik mocht alles inkleuren. Ik wil Frank dan ook zeer hard bedanken voor deze kans en de goede begeleiding die hij me steeds geeft. Hier kan je zijn persoonlijke website bekijken http://www.frankdaenen.be Als ik Frank mag geloven zijn er maar liefst 13.000 exemplaren van verspreid  geweest ! Wauw ! :) Hierboven kun je alvast een paar prenten er van bekijken.

maandag 10 oktober 2011

Edit Sliacka

Heerlijk inspirerend werk van Edit Sliacka ! Zeker eens gaan kijken op haar website http://www.editsliacka.com Voor digitale inkleurders zoals mezelf is dit bijzonder interessant om te bekijken, heerlijke sfeer en gevoel voor figuratie. Veel plezier ! 

Workshop lezing

Nee, dit is niet mijn recentste werk maar een try out voor de lezing die ik op 1 december zal geven in de bib van Leopoldsburg. Tijdens mijn lezing zal er ruimte zijn voor een korte workshop waarbij ik samen met de kids monsters ga proberen te maken d.m.v. scheuren en plakken van kleurvlakjes uit dagbladen. Dit zijn alvast 2 probeersels. Zelf ben ik razendbenieuwd hoe de lezing gaat verlopen. Kans bestaat dat ik op mijn bek ga, maar daar leer je dan ook weer uit. In ieder geval ben ik zeer blij dat ik deze kans krijg. Wat denken jullie ? Gaat dit leuk worden ?