dinsdag 24 april 2012

Op bezoek bij Quentin Blake



Aangezien deze op het onvolprezen blog.Drawn.ca  stond zullen de echte die-hards hem al gezien hebben. Maar toch vond ik dat dit mooie filmpje van Quentin Blake's werkproces, met tour van z'n archief en studio, niet ontbreken op deze blog!
Leuk om te zien dat zelfs De Groten worstelen o.a. het bewaren van de spontaniteit die schetsen vaak hebben.

vrijdag 20 april 2012

Kinderboekenbibliotheek op de iPad

Met het succes van Rian Vissers en Klaas Verplancke's Timo en het Toverboek hebben we allemaal gezien dat er voor illustratoren zeker een toekomst in digitale boeken zit. Via de blog iPadinsight kwam ik dit leuk idee tegen: Farfaria, een digitale kinderboekenbibliotheek. Voor een maandelijkse bijdrage van $3.99 heeft de gebruiker onbeperkt toegang tot alle prentenboeken in hun collectie.

Het idee vind ik alvast geweldig, alleen faalt de app een beetje in de uitwerking: de beschikbare boeken zijn verre van de toppers van het genre. Misschien een leuk idee voor onze betere belgische/ europese uitgeverijen? Ik zou direct tekenen voor een Eenhoorn App!

App store link naar Farfaria
Link naar Farfaria review - iPadinsight.com

zondag 1 april 2012

Fosbury Flop!

Hoppa, nog eentje!


Geïnspireerd door een item bij DWDD over sporthelden. Zoals toegelicht op m'n blog is dit een beetje een kleurpalet-experiment.