dinsdag 9 augustus 2011

Experiment, tijdsdruk en evolutie

Hoi beste bloggers,

Ik wil graag voor een primeur zorgen op de blog van de tekenbende. Ik wil namelijk een eerste soort van 'forum-post' hier plaatsen. Ik zit namelijk al een hele tijd met een vraag en ik ben wel eens benieuwd naar jullie meningen, dus voel je vrij om te antwoorden.
Wat ik me afvroeg: Is er nog tijd voor experiment als je een te drukke agenda hebt ? Hoe kan ik evolueren of gebeurt dit automatisch ?
Na mijn eerste maanden als illustrator merk ik namelijk dat alles vooral snel af moet raken en je hebt amper nog tijd om te experimenteren, wat ik jammer vind. Hoe belangrijk vinden jullie het experiment en zijn er nog mensen misschien die hetzelfde meemaken ? Bedankt

5 opmerkingen:

 1. Ik heb een gelijkaardig probleem, maar dan wegens gebrek aan tekentijd.
  Ik zou zeggen: maak gebruik van je productiviteit en kijk eens goed naar je eigen werk, en naar wat je er mee wil. (zie Ira Glass Filmpje). Dan eerder gericht zoeken naar verbeteringen en aanpassingen ipv 100% vrij experimenteren zoals tijdens de opleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigen werk ophangen helpt me trouwens ook goed om m'n eigen proces bij te sturen. De halve werkkamer hangt vol met magneetborden, en daar hang ik de recentste werken en schetsen op. Als je er vaak genoeg langsloopt zie je vanzelf wat je meer of minder bevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begrijp helemaal wat je wil zeggen en ik geloof zelf ook in automatische evolutie. Ik vind het bijvoorbeeld jammer dat ik de tijd niet meer heb om iets op een andere manier te proberen uitwerken, een andere manier van uitwerking uitproberen, het mag misgaan, je weet niet wat het resultaat gaat geven. Hoe belangrijk is het dat je kunt experimenteren ? Want uiteindelijk blijft kunst toch een zoektocht, tzou geen bandwerk mogen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En daar geef ik je ook gelijk in. Ik ga ook wel eens kijken op mijn online portfolio. Niet om te egotrippen maar eerder te kijken wat ik nu beter doe of wat er nog beter kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook een trouwe bezoeker van m'n eigen portfolio :D
  Het is, net zoals bij een schetsboek, leerrijk om je eigen werk zo samengebundeld te zien.

  BeantwoordenVerwijderen