zondag 28 augustus 2011

Richard Verschraagen

Hoi tekenbende, ik heb in de week nog een wat leuk illustreerwerk gevonden. Hieronder zie je een prentje gemaakt door Richard Verschraagen voor 'Kleine Korstendief', een verhaal geschreven door Aag Vernelen en uitgegeven door uitgeverij De Eenhoorn. Ik vond dit prentje echt prachtig door de leuke techniek en het subtiele kleurgebruik. Het heeft iets heel grafisch wat me altijd wat aantrekt. Wat vinden jullie er van ? Hier is alvast zijn website richardverschraagen

                                          Afbeelding gevonden op http://www.richardverschraagen.com

dinsdag 23 augustus 2011

Pure de Maca


Altijd leuk om eens te zien, een Braziliaanse uitgeverij die een trailer maakte van Klaas Verplancke zijn boek 'Appelmoes' oftewel 'Pure de maca' ... of iets dergelijks. Ik heb hier thuis zelf het boek, mooie illustraties maar het boek bevat ook een bepaalde herkenbaarheid, hoe je vroeger als kind je ouders kon bewonderen de ene moment en de andere moment net heel slechtgezind en boos zijn omdat je eens iets mis hebt gedaan. Zeker een aanrader !  

dinsdag 16 augustus 2011

Inspiratie en Motivatie



Uit een interview met Peyo's vrouw (tekenaar smurfen) over motivatie en zelfvertrouwen bij tekenaars:

vrijdag 12 augustus 2011

Geboortekaartje


Een paar maanden terug kreeg ik van een koppel de vraag of ik een geboortekaartje voor hun wou maken. Ondanks het vele werk waar ik mee zit heb ik het toch gewoon maar gedaan. Ze zochten naar iets gelijkaardigs aan de puppy's-prent, iets met stapels. Daardoor kreeg ik het idee om de baby op een stapel speelgoed te zetten terwijl de ouders toekijken. Ze waren in ieder geval content. Bij deze wens ik hun nog veel geluk samen ! 

dinsdag 9 augustus 2011

Experiment, tijdsdruk en evolutie

Hoi beste bloggers,

Ik wil graag voor een primeur zorgen op de blog van de tekenbende. Ik wil namelijk een eerste soort van 'forum-post' hier plaatsen. Ik zit namelijk al een hele tijd met een vraag en ik ben wel eens benieuwd naar jullie meningen, dus voel je vrij om te antwoorden.
Wat ik me afvroeg: Is er nog tijd voor experiment als je een te drukke agenda hebt ? Hoe kan ik evolueren of gebeurt dit automatisch ?
Na mijn eerste maanden als illustrator merk ik namelijk dat alles vooral snel af moet raken en je hebt amper nog tijd om te experimenteren, wat ik jammer vind. Hoe belangrijk vinden jullie het experiment en zijn er nog mensen misschien die hetzelfde meemaken ? Bedankt

maandag 8 augustus 2011

Ira Glass on Storytelling

Hier maar een kort bericht, maar ik vond dit filmpje van amerikaanse radio-presentator Ira Glass te interessant om niet te delen. Hij spreekt weliswaar niet per sé over tekenen, maar z'n woorden zijn van toepassing op zowat alle creatievelingen.