vrijdag 23 september 2011

Zelfportret


Ik kon het niet laten om tussen het werk door eens iets te proberen. Ik vond het wel geestig om een zelfportret te maken. Bedoeling van het experiment: ik wil graag terugkeren naar de wortels van mijn tekenkunde en ik wou wat experimenteren met mijn inkleuring. Zoals je ziet heeft mijn figuur nu een nek. Dit geeft me meer vrijheid om de vorm van het hoofd te bepalen al blijf ik hier wel braaf een bolleke behouden. En nu terug aan het werk ! Hoop dat jullie het leuk vinden

dinsdag 20 september 2011

Alexandra Colombo


Valt me op dat ik de laatste tijd vooral veel posts doe die te maken hebben met inspiratie. Deze is dan ook niet anders. Op de afbeelding hierboven zie je een prent gemaakt door illustratrice Alexandra Colombo. Ik weet al niet meer hoe ik er bij terecht kwam maar ik vind het enorm knap hoe goed ze er in slaagt om een bepaalde sfeer op te roepen in haar prenten. Het kleurgebruik en vaak ook de vormgeving vind ik zeer inspirerend. Ik denk dat ik zelf ook op een punt zit waarop ik verder wil experimenteren en evolueren in mijn uitwerking. Als je meer prenten wil bekijken, zie hier : Alexandra Colombo

vrijdag 9 september 2011

Blijde intrede!

Hallo Tekenbende!

Een tijdje geleden ben ik toegevoegd aan dit geweldige collectief, maar ik had nog geen tijd gehad om mij voor te stellen en hier een bericht te plaatsen. Tot nu dus!

Ik ben dus Ine Spee en ik teken graag. Graag is zachtjes uitgedrukt, ik teken enorm graag, zielsgraag! Hoewel ik een tijdje heb stilgezeten door mijn studies (die nu eindelijk achter de rug zijn), blijft dat gevoel kriebelen in mijn vingers. Het gevoel van dingen te maken, dingen te creƫren.

Ik hoop dus ook terug in mijn potloden en penselen te kunnen kruipen om zo mijn droom waar te maken: illustrator worden!

Het zal waarschijnlijk een lange en moeilijke tocht worden om mijn doel te bereiken, maar ik kijk er wel naar uit! En natuurlijk zal ik zoveel mogelijk proberen om mijn vooruitgang (en eventuele tussenstops langs de pechstrook) hier uit de doeken te doen. =)


Maar om dit niet te lang te laten worden, ga ik afsluiten met een tekening die ik deze week maakte voor mijn vriend, omdat we 3 jaar samen zijn. Gewoon een potloodtekening ingekleurd in Photoshop. =)

Wacom Inkling


Hoi tekenbende! Wacom heeft weer iets knap op de markt gebracht, de Wacom Inkling. In bovenstaand filmpje kan je al eens bekijken wat dit juist inhoud. Ik ben in ieder geval al aan het overwegen om het me aan te schaffen als het gebruik wel degelijk in orde is. De prijs zou trouwens ook heel goed meevallen. 

donderdag 8 september 2011

Matto Le D = inspiratie


En voor mijn volgende post blijf ik in de categorie 'inspiratie'. Deze prent werd gemaakt door Matto Le D, een artiest die ik op het spoor raakte via de Humo. Persoonlijk vind ik het echt wel geweldig werk, vooral dan de harmonie en sfeer die het kleurgebruik uitstraalt en de tekenstijl heeft iets van Jim Flora. Als je meer van zijn werk wil bekijken kun je altijd terecht op zijn website http://www.mattoled.be