woensdag 23 februari 2011

Puppy


Hey tekenbende ! Ik ben weer volop aan het experimenteren met digitale en manuele technieken. Deze keer besloot ik eens even iets te proberen met een puppy die ik onlangs getekend heb (Ann denkt ondertussen: It's so fluffy !!! :p) Wel, ik ben dus nu eens begonnen vanuit een schets en zo digitaal ingekleurd. Ik wil wel eens weten wat jullie er van denken. Zou dit iets kunnen bijdragen aan mijn werk of maakt het mijn werk er helemaal niet beter op ? Feedback welkom.

Ik heb even de vergelijking gemaakt. Bij de tweede tekening ben ik anders te werk gegaan. Ik heb zoals Chris zei nu het wit uit mijn tekening gehaald en dan wat overblijft over een illustrator-laag gezet (in photoshop) Daarna heb ik de schets op colorburn gezet omdat het een veel leuker effect gaf vond ik.

6 opmerkingen:

 1. Blij dat je terug bent!
  Beetje wacky, maar wel leuk.
  Waar ik me het meest aan stoot is dat de lijnen erg donker zijn. Is het soms een laag die op multiply staat? Dan krijg je weleens een erg diepe kleur als daar nog kleur onder komt.
  Deze link: http://www.youtube.com/watch?v=qDq426DMC04 ziet er een goeie manier uit om uit een lijntekening de achtergrond te verwijderen. heb wel nog niet ontdekt hoe ik die op mac moet doen (de shortcut werkt hier niet).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Chris, bedankt voor de link. Ik heb eigenlijk mijn eigen methode dervoor die ik misschien ook eens moet toepassen om te zien wat het geeft. Meestal pas ik de levels aan tot de achtergrond helemaal wit is en dan selecteer ik dat wit, en ga ik naar select en duw ik op similar. En dan delete en het wit is zo ook helemaal uit de tekening. Ik ga het direct ook eens zo proberen. Bedankt alvast :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe prent Nick,
  De aquarel achtige lucht vind ik zeer leuk.

  Hey Chris die short cut op mac is= Apple + alt + 2 (maar de 2 op het rechtse gedeelte van je toetsen bord, hoe je dit doet op een laptop weet ik niet)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh ja nu merkte ik het op dat de shortcut op een laptop iets anders is:
  apple + alt + shift + 2. dan heb je die loadselection die de man op het filmpje ook had.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Merci Jef, moet ik eens proberen. (heb op m'n imac ook zo'n laptop-toetenbordje, vandaar).
  Nick, ik vind poging 2 minder hard en veel aangenamer dan de 1e. Het textuur in de lucht is wel verloren gegaan (weet niet of je dit opzettelijk doet).
  Ik wil gerust meer van dit grappige hondje zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Chris, de tectuur in de lucht is bewust weggelaten ja. Het experiment stond centraal bij deze tekening.
  Binnenkort komt meer van het grappige hondje. Ik ben bezig aan een illustratie voor het zusje van mijn vriendin. Om haar misschien toch een beetje vreugde te kunnen schenken in moeilijke tijden. Het zal hier binnenkort wel verschijnen, Jef kan getuigen dat het een grappige illustratie wordt.

  BeantwoordenVerwijderen