maandag 31 januari 2011

Het Nest


Hey Tekenbende! Ik ben de laatste dagen bezig aan een paar illustraties voor een tekst van Stefan Boonen die ik mocht gebruiken om mijn portfolio bij te vullen. Ik wil er dan ook snel werk van maken omdat ik persoonlijk graag de 3de maart weer naar de open-illustratoren-dag wil gaan bij Clavis (ondanks alles wat er al gezegd is geweest over deze uitgeverij). Ik vroeg me nu af welke van de twee jullie het beste vinden? Het verschil is dat de ene geinkt is en de andere niet. Maar naar mijn mening is het inkten wel belangrijk voor de leesbaarheid van het figuurtje. Maar ik wil met alle plezier naar jullie meningen en feedback luisteren.

zaterdag 22 januari 2011

Forceer eens een glimlach!


Tijd dat ik nog eens iets post op deze blog!  Helaas door drukte en dipjes en ook wel wat pech de laatste tijd, heb ik nog niet kunnen werken aan het nieuwe thema. Dus dan post ik maar iets waarmee ik de laatste tijd mee bezig ben, namelijk experimenteren met het inkten van illustraties. Nu zal je wel opgevallen zijn dat hier niks geinkt aan lijkt, toch zit er een geinkte tekening in verwerkt waardoor het figuurtje vanzelf al een beetje uit de achtergrond komt, of dat was toch de bedoeling. Het is één van mijn vele experimenten van de laatste tijd. Onder het moto 'Forceer eens een glimlach' heb ik deze gemaakt, omdat het ook een beetje weerspiegeld hoe het met mijn gemoedstoestand is gesteld. 

dinsdag 18 januari 2011

bos


Geloof het of niet, maar ik heb illustrator nog eens opgezet. En dit is er uit gekomen. Het is momenteel ongelooflijk laat, maar eens ik aan zoiets begin laat het me niet meer los. Ook al is 'het' een vreemd vogelbeest dat (onterecht?) ambities heeft tot logo-zijn. Alle nieuwe functies van CS5 eens uitgeprobeerd en mijn favoriet is hands down: de width-tool.

Achteraf gezien doet dit beeld mij denken aan het logo van Heist-op-den-Berg, mijn woonplaats :)

Het grafische gebeuren heeft voor mij nog veel geheimen, dus ga ik mij de volgende maanden vooral daar op richten in mijn tekeningen.

maandag 17 januari 2011

Het Bos!

Zoals afgesproken via mail thema Het Bos. Met als extra uitdaging: geen mensen! (kwestie van mezelf uit m'n comfort zone te verwijderen).
We zijn allemaal druk bezig met te bekomen van de feestdagen, dus neem het maar niet te nauwkeurig met de deadline van het thema.
Ik heb gekozen voor een vos omdat dat dier in m'n familienaam staat en ik daar verder eigenlijk nooit iets mee aanvang.