maandag 31 januari 2011

Het Nest


Hey Tekenbende! Ik ben de laatste dagen bezig aan een paar illustraties voor een tekst van Stefan Boonen die ik mocht gebruiken om mijn portfolio bij te vullen. Ik wil er dan ook snel werk van maken omdat ik persoonlijk graag de 3de maart weer naar de open-illustratoren-dag wil gaan bij Clavis (ondanks alles wat er al gezegd is geweest over deze uitgeverij). Ik vroeg me nu af welke van de twee jullie het beste vinden? Het verschil is dat de ene geinkt is en de andere niet. Maar naar mijn mening is het inkten wel belangrijk voor de leesbaarheid van het figuurtje. Maar ik wil met alle plezier naar jullie meningen en feedback luisteren.

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige figuren, Nick!! Blogger heeft mijn originele post opgegeten (was niet aangemeld), dus daarom zal ik deze zo goed mogelijk reconstrueren:

  Ik kreeg het helemaal warm vanbinnen toen ik dit zag, want je vorige post deed me een beetje huiveren (de erg herkenbare, deprimerende gevoelens alleen al... aiie caramba). Blij dat je terug op het goeie pad zit! In de linkse figuur voel je heel goed aan dat de schaduwpartijen erg belangrijk zijn voor de leesbaarheid. Persoonlijk vind ik de rechtse afbeelding met omlijning net iets beter/mooier/duidelijker. Deze heeft alle charme van de linkse, plus het feit dat je hem in één oogopslag 'gelezen' hebt. Dit ziet er trouwens commercieel uit, kudos!

  Welcome back!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tof!
  ik zie dat deze lijnloze versie al wat anders is dan die van op facebook. Werkt beter.
  De rechtse is nog steeds duidelijker, maar ik ben meer fan van links.
  Misschien links nog dat beetje meer contrast geven door vlakken wat te verdonkeren waar ze elkaar raken? (zo probeer ik het altijd op te lossen).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thx buddies :)

  @Ann: Het is zeker geen makkelijke periode nu, maar ik geef nu eenmaal nie op. Ik haal er op de moment veel motivatie uit om mijn portfolio nog wat bij te vullen.

  Wel Ann, je doet me nog meer twijfelen tussen de twee :D Ik vind persoonlijk de linkse het leukste, maar de rechtse is denk ik wel wat leesbaarder en meer iets waar uitgeverijen voor gaan. Ben blij dat je het er commercieel vindt uitzien. Voor een illustrator is dat meestal toch een goed teken :)

  @Chris: Ik heb het inderdaad al wat veranderd. De versie van op facebook is ne big no no. Ik blijf de linkse ook de fijnste vinden. Ik denk dat ik ze allebei ga bewaren, dan kiest de uitgeverij maar :)

  Merci hé

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Nick

  Leuk ventje! Mooie kleuren ook!

  De lijnen:
  Zoals iemand op facebook al zei: gekleurde lijnen. Zwart is te hard. Missch met kleurpotlood of zo? Voor mij hoeven ze zelfs niet heel veel donkerder te zijn dan de het vlak. Maar een beetje extra contour zou idd beter zijn. Zoals Chris ook al zei, moet niet elk vlak volledig omlijnd worden.

  Nog ff dit:
  aangezien de plas opspat, neem ik aan dat hij in de plas is gesprongen? Ik heb niet zo echt de indruk dat hij springt/net gesprongen heeft... voor mij staat hij daar gewoon naar de plas te kijken.

  Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Sara,

  Dank je voor je feedback. Ik heb heel lang zitten na te denken en schetsen aan de houding van het mannetje. Blijkbaar heb ik hier toch wat in gefaald, maar ik ben opnieuw begonnen er aan. Ik heb besloten dat ik nu een stuk of 5 illustraties rond de tekst ga schetsen eerst en dan uitwerken.
  Hoop dat het me lukt ! :)

  BeantwoordenVerwijderen