zondag 7 november 2010

Halloween (met vertraging)

Halloween is al weer een week gedaan maar toch heb ik even doorgezet om mijn halloweenillustratie af te werken. Ik had op voorhand al een paar ideetjes en ik wou een paar dingen uitproberen die helaas geen succes zijn geworden. Wegens boekenbeurs en een beetje oververmoeid zijn, is deze illustratie er dan toch gekomen met serieuze vertraging. Hierbij leek het me ook even nuttig om het volgende in de groep te gooien: misschien kunnen we beter vanaf nu twee weken doen over één thema ? De hoofdbedoeling is toch dat we dingen maken voor in het portfolio en dat ze vooral goed en professioneel zijn. Wat denken jullie er van ?

4 opmerkingen:

 1. Nick, blij om te zien dat je nog leeft :D
  En wat themaduur betreft: goed idee.

  En wat de illustratie betreft: er zitten een hoop leuke dingen in. Denk dat ze sterker zou zijn als je een beetje met contrasten/ waardes speelt. De huid heeft dezelfde donkerwaarde als een hoop andere elementen. Zet de tekeningi n photoshop maar eens om naar zwartwit en je ziet hoe weinig verschil er zit in sommige vlakken.
  Misschien wat retoucheren/ overschilderen in photoshop en dan met de opacity spelen om te kijken wat het resultaat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Chris, dank je voor de feedback. Ik heb het ook opgemerkt dat er soms wat weinig contrasten zijn, ook wel door de 'pastel-achtige' kleuren. Ik ben nog wat mijn weg aan het zoeken en soms denk ik misschien ook wat te veel na over kleuren. Ik denk dat ik deze niet in mijn portfolio ga zetten en gewoon verder gaan met het nieuwe thema muziek.

  En sorry als ik wat afwezig was hier :D Het was nogal een drukke week en beetje oververmoeid/bij vlagen wat ziekjes. Maar er komt nog wat nieuws aan !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke illustratie! Ik ben het wel eens met Chris, een beetje meer contrast zou deze prent doen opleven. Het is tof dat uw personages zo zijn opgebouwd dat ze met minimale aanpassingen kinderen of volwassenen kunnen zijn. Het lijkt wel van beenlengte af te hangen? Het is een sterkte. Ik zou wel eens graag een tekening van u zien met:
  - een oud madammeke
  of
  - een corpulente baard-drager met een tatoeage

  :D Misschien voor mijne kerstmis?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha ! Wel ik kijk al uit naar het thema Kerstmis eigenlijk ! Moet er zeker eens van komen.
  Dank je voor de complimenten. Tekenkundig ben ik echt nog wel aan het zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen