zondag 14 november 2010

Liefde voor MuziekOef. Na een tweetal dagen zwoegen is mijn muziektekening ook van de partij. Het was(te) lang geleden dat ik nog eens serieus met gouache aan de slag was gegaan, dus het verlengde weekend was de ideale kans om hier verandering in te brengen.

Digitaal bewerkt voor de contrasten en om de schijn op te wekken dat ik wel huidskleur kan schilderen. Over het algemeen ben ik wel tevreden, al zijn er bepaalde aspecten van de compositie die ik liever anders had.
Voor de kleur heb ik geprobeerd me aan een kant van de kleurencirkel te blijven (oranje, paars, rood) om het geheel harmonieus te houden.
7 opmerkingen:

 1. Waw Chris, ik vind 'm echt goed! Denk dat ge gelijk had met de kleurkeuze :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Merci Sara. Ik heb hier een zelfgemaakte kleurencirkel aan de muur hangen, en merk dat ik die toch wel erg vaak consulteer. Zou hem graag opnieuw willen maken en uitbreiden, maar dan herinner ik me weer hoelang ik aan dat ding gewerkt heb :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zucht ja... kleurencirkels... ik denk dat ik op elke school(4) en elke academie al een kleurencirkel geschilderd heb... Als ik er ooit nog eentje nodig heb zal ik wel een geprinte versie ergens vandaan halen ;). Ik kijk ook wel eens op http://colorschemedesigner.com/. Maar levert soms wel héél flashy resultaten op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind den drummer echt wel goe ! :D
  Tis ook een hele warme prent, ik denk alleen dat ik persoonlijk het compositorisch anders had aangepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, de compositie...
  Ik een samenhangend en dynamisch geheel maken, en ben met deze versie meer tevreden dan m'n oorspronkelijke schetsen. Vrees alleen dat het wat onduidelijker wordt waar bijv. de hoofden van de voorste 2 voor het drumstel staan. Misschien kan ik digitaal de bassis wat kantelen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de kleuren heel goed gekozen, want de tekening straalt een hele hoop warmte uit. Volgens mij is het een pareltje, Chris, en het eerste in een tijd dat me doet terugdenken aan uw plaatje in Zonnestraal. Gij hebt echt finesse wanneer het op schilderen toekomt, zeker wanneer je er tijd in steekt. Het enige dat ik zou willen opmerken is het verschil in lijnvoering tussen de vrouw en de man achter het drumstel. Het achterste personage lijkt door z'n grijze lijnen minder afgeborsteld, wat voor een kleine breuk zorgt. 't Is piepklein, maar zo heb je weer wat feedback.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ann, Merci voor de warme woorden. Het schetsen ed deed me ook terug denken aan m'n werkwijze tijdens de stage/ de bewuste knuffelillustratie.
  Wat lijnvoering betreft snap ik wat je bedoelt. Het is bij momentne ook erg moeilijk om NA het schilderen nog met potlood op je werk te gaan krassen.. ("niet verpesten, niet verpesten, niet verpesten..."). Ik wilde de drummer iets vager maken dan de zangeres (voorgrond/ achtergrond), maar moet hier nog wat aan werken.

  BeantwoordenVerwijderen