zaterdag 25 december 2010

Prettig Kerstmis!

Met een beetje uitstel mijn bijdrage voor het thema kerstmis:
Ik wilde m'n aquarelvaardigheden wat oppoetsen na m'n vorige teleurstellend aquarelletje . Wat sommige stukken betreft ben ik erg tevreden met het orgineel. Vooral het rendier dat als een soort zeehond door de lucht glijdt vind ik wel leuk.
Maar wat techniek betreft heb ik nog werk. Ik aquarel in eindeloze transparante laagjes, en dit levert uiteindelijk veel te weinig licht-donkercontrast op. Moet volgende keer wat minder voorzichtig aan de slag gaan.
Ook ben ik er nog niet echt achter hoe ik m'n aquarels digitaal zo mooi mogelijk bijwerk. De subtielere details en nuances, alsook het papiertextuur, zijn volledig verloren gegaan in deze scan. Iemand tips? (momenteel werk ik gewoon de kleurcurve bij in LAB-colour..)

3 opmerkingen:

 1. Oh, en ik maak van de gelegenheid gelijk gebruik om een nieuw thema te kiezen: De Toekomst!
  Teken je het jaar 2015? of 2150? 3000?
  Hoe verplaatsen we ons, waar wonen we, wat hebben we aan, en vooral: zijn er robots?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Chris, leuk gemaakt !
  Mijn persoonlijk advies: zoals je zelf al zei, misschien wat meer contrasten in je werk leggen ? Ook wat meer werken met koud-warm-contrast ?
  Beste wensen nog hé ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Chris! Leuk thema! Daar ga ik me echt mee amuseren!! :D

  Ik heb u in't verleden al zien aquarelleren, en hier is mijn tip: gebruik minder water. Als ik met waterverf aan de slag ga, doe ik dat meestal vrij pasteus. Zo eindig je dikwijls met een contrastvolle prent. Ga eerst transparant te werk, en bouw de kleuren daarna (naarmate je wil afwerken) iets dikker op. Volgens mij zal dat al veel doen. Schilder je met tubes verf of uit zo van die blokjes? Anders mailt ge een keertje naar Shanna, zij is de Queen op dat gebied.

  Over de tekening: Heel leuke vormgeving! Uw rendier komt inderdaad speels over (hoewel, misschien ietske té glad en afgestreken, als een zeehond?) en het geheel heeft dat zoete dromerige sfeertje van Kerstmis. :) Wanneer ik m'n tekeningen scan, durf ik hier en daar te prutsen aan de papiertextuur. Dan gebruik ik de clone stamp tool (snelknop s).

  BeantwoordenVerwijderen