donderdag 30 december 2010

Fragmentjes

De laatste tijd leek ik eventjes inactief te zijn, maar het tegendeel is waar ;)
Dit zijn kleine fragmenten van enkele geboortekaartjes die ik in opdracht heb ontworpen. Sinds ik hiermee bezig ben werk ik redelijk minimalistisch, zowel in kleurgebruik als stijl. Ik hoop met deze techniek ook een prentenboekje af te werken. We zullen zien!

Creatief 2011 in!



woensdag 29 december 2010

Julie & Sofie

Tussen de drukte door heb ik even de tijd genomen om mijn logo/illustratie voor een vriendin haar zaak af te maken. Over de tekening ben ik redelijk tevreden al blijft de Frank Daenen-invloed duidelijk, al is dit niet erg zo zei hij zelf. Op gebied van uitwerking ben ik steeds meer aan het experimenteren. Best wel goed dat ik dat doe maar je moet dan wel bereid zijn om stappen terug te zetten en af te stappen van je vast ritueel.

zaterdag 25 december 2010

Prettig Kerstmis!

Met een beetje uitstel mijn bijdrage voor het thema kerstmis:
Ik wilde m'n aquarelvaardigheden wat oppoetsen na m'n vorige teleurstellend aquarelletje . Wat sommige stukken betreft ben ik erg tevreden met het orgineel. Vooral het rendier dat als een soort zeehond door de lucht glijdt vind ik wel leuk.
Maar wat techniek betreft heb ik nog werk. Ik aquarel in eindeloze transparante laagjes, en dit levert uiteindelijk veel te weinig licht-donkercontrast op. Moet volgende keer wat minder voorzichtig aan de slag gaan.
Ook ben ik er nog niet echt achter hoe ik m'n aquarels digitaal zo mooi mogelijk bijwerk. De subtielere details en nuances, alsook het papiertextuur, zijn volledig verloren gegaan in deze scan. Iemand tips? (momenteel werk ik gewoon de kleurcurve bij in LAB-colour..)

woensdag 22 december 2010

Timo and the Magical Picture Book


 In navolging van wat Chris een paar weken geleden postte, wou ik zelf ook een dit delen met jullie: Timo and the magical picture book met illustraties van Klaas Verplancke voor de iPad. De iPad begint steeds meer mijn aandacht te trekken en blijkbaar worden er steeds meer prentenboeken omgezet naar iets interactief voor op deze iPad. Misschien is het wel de toekomst ?

vrijdag 10 december 2010

Kerstkaart


Piep! Ook van mij een heel mooi kerstfeest gewenst, met nog een beter 2011 in't verschiet! Dat al onze dromen mogen uitkomen, dat we mogen 'ontdekt' worden, dat we.... Alles er op en eraan in 2011!

Iedereen die stilletjes meekijkt wens ik ook een fantastisch nieuwjaar. Ik ben misschien nogal aan de vroege kant, maar dat kan geen kwaad hé. :)

woensdag 8 december 2010

Christmas !


Hoi beste bloggers ! Tussen de soep en de patatten heb ik dan mijn kerstkaart gemaakt voor het jaar 2010. Ik heb er niet al te veel tijd in gestoken maar heb wel geprobeerd om de feedback van Clavis er in te verwerken en ze wat leesbaarder te maken voor kinderen. Niet dat dit moet voor een kerstkaart maar het vormde een challenge. Ik ben er wel tevreden over, vooral de achtergrondkleur die het geheel tot leven brengt en een warm kerstgevoel geeft. Bij deze wens ik NU al iedereen van de tekenbende Prettige Feesten en mogen we volgende jaar, een nog vruchtbaarder jaar hebben. En een dikke proficiat aan Ann voor haar eerste opdrachten ! 

zaterdag 4 december 2010

Portret

Hier op de valreep nog een portretschetsje omdat ik het thema niet wilde overslaan. De zelfportretten naar waarneming waren niet voor publicatie vatbaar, dus heb ik me aan een klein digitaal experimentje gewaagd. Moet m'n werkwijze voor digitaal kleurwerk wat dichter bij die van m'n echt verfwerk zien te krijgen, die is veelmeer gestructureerd.
Enige gelijkenis met Barack Obama is geheel toevallig.

woensdag 1 december 2010

Kerstmis

Hohoo bende !  Je ziet het al van ver komen, zeker nu met de sneeuw buiten ... het volgende thema is Kerstmis! Om er even in te komen heb ik hierboven een kerstkaart gezet die ik vorig jaar heb gemaakt. Best wel grappig om terug te zien omdat ik het nu heel anders zou aanpakken ! Denk aan alle grappige situaties die er kunnen ontstaan bij kerstmis, de kerstbloopers ... ik weet zeker dat we er een paar leuke prenten bij kunnen maken. Hopelijk vergeet de nobele man ons geen nieuw tekengerief te geven bij kerst.
Alvast veel plezier beste tekenbende, en mag de inspiratie en fantasie rijkelijk vloeien !