donderdag 21 oktober 2010

Meet&Greet Literaire sector

Afgelopen dinsdag kwam de Tekenbende voor het eerst samen in het Brusselse Kaaitheather. Reden? De Meet&Greet met grote namen uit de literaire sector, georganiseerd door het Kunstenloket!

Wat hebben we zoal opgestoken?

- Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) http://www.fondsvoordeletteren.be/
Hier kan je als kinderboekillustrator of auteur terecht voor een stimuleringsbeurs (Je hebt 1 boek uit en voldoet aan de gestelde criteria op de website) of een werkbeurs (Je hebt 2 boeken uit en voldoet aan de gestelde criteria op de website). Deze financiële middelen worden toegekend door een jury en kunnen slechts één maal worden aangevraagd per publicatie. Dit op 1 juli.
Striptekenaars genieten het voordeel van een verlaagde instapdrempel met een minimum van tien gepubliceerde prenten. Zij vragen een beurs aan op 1 december.

- Vlaamse Auteursvereniging vzw (VAV) http://www.auteursvereniging.be/
Problemen met je contract? VAV kan jou meestal gratis verder helpen, maar voor 60 euro lidgeld per jaar wordt ook juridische bijstand verleend. Voor modelcontracten kan je terecht op hun website.

- Noteer 20 januari 2010 in je agenda voor het VAV werkcongres, waarbij je kan deelnemen aan een workshop met het VIC (Vlaamse Illustratoren Club - http://www.vlaamse-illustratoren.com/) Deze zal gaan over de rechtenverhouding tussen schrijver en illustrator. Toegang voor niet-leden kost 20 euro. Interessant!

3 opmerkingen:

 1. Bedankt om alles nog eens samen te vatten. Nu hoe fik m'n eigen kraaienpoten niet te gaan ontcijferen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ter info, leden van de VIC zijn automatisch ook lid van de VAV, dat is inbegrepen in het VIC-lidgeld. Een besparing van 25 euro.
  http://www.vlaamse-illustratoren.com/Lidworden.aspx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met dit initiatief. We plaatsen het op de VIC-site.

  Hartelijke, collegiale groet,

  Klaas

  BeantwoordenVerwijderen